среда, 25. јун 2008.

Na krv i nož zbog dva hita



Dugogodišnje prijateljstvo Sonje Mitrović Hani i Ane Bekute poljuljano je zbog pevačice Tanje Savić i njena dva hita „Zlatnik“ i „Potpis“.


Kako saznajemo, bivša supruga Željka Mitrovića odlučila je da kompozicije uvrsti na drugi album učesnice prvog serijala „Zvezda Granda“, a ne na izdanje nesuđene kume, koja je pesmu sa ovogodišnjeg „Grand Aksal“ festivala odbila u demo verziji još 2006. godine. Nisu Bekuti krive samo Tanja i Sonja, već i autor pesme Saša Milošević, koji je ranijih godina čuvao najveće hitove „Crven konac“ i „Brojanica“ za jednu od najlepših baka srpske estrade.

Podsetimo se, prva koja se poput kopca ustremila na Tanju, još pre samog festivala, bila je Nada Topčagić. U bukačkoj atmosferi, Nada je najpre plasirala pogrešnu informaciju da će Tanja na festivalu pevati pesmu „Grad“, koju je navodno kaparisala od autora Saše Miloševića, zapretivši čak i šamaranjem mlađe koleginice. Kada se ispostavilo da Tanja tu pesmu uopšte nije ni stavila na album (čak je nije ni čula!), Topčagićeva se nije udostojila čak ni da se izvini za taj medijski ispad. Nakon saznanja da će Tanja pevati „Zlatnik“, Nada je ponovo osula paljbu po njoj, tvrdeći da je i to bila njena pesma i da će, kako je govorila, „autore kazniti bog što su joj sve pesme poskidali i razdelili balavicama“. Pri tome, Topčagićeva je prećutala činjenicu da je tu kompoziciju čula nekoliko meseci pre Tanje, ali da je njena jedina reakcija bila:

„Ma nije to za mene, ja se tu ne nalazim.“

Svojevrsni atak na Tanju Savić i muzički izbor Sonje Mitrović Hani nastavila je Ana Bekuta, koja je počela da priča po gradu kako joj je mlađanoj Smederevki ustupila pesmu koja je napisana za nju.

Ipak, istina je malo drugačija. Demo verzija „Zlatnika“ bila je u Aninim rukama još avgusta 2006. godine, ali je pomenutoj pevačici trebalo puna tri meseca da zaključi da je kompozicija „lepa, ali da nije za nju“ i da joj „treba nešto jače i modernije“. Kako saznajemo od autora pesme, tapiju na „Potpis“ nije imala Bekuta (nije nikad čula pesmu op. aut.) jer je numera pisana namenski za Tanju Savić.

Нема коментара: