уторак, 24. јун 2008.

Tanja Savic ~ "moja kratka biografija" :)

Rođena je 20.03.1985.godine u Radincu kod Smedereva. Drugo je dete Staniše i Živane, ima brata Tomicu i sestru Biljanu koja takodje ima muzičkog talenta, ali nema ambicija da krene stopama popularne sestre.
Prvi put je zapevala sa osam godina na takmičenju za Prvi glas Vojvodine, i pobedila sa pesmom "Ječam žela". Tada se probudilo i njeno interesovanje za muziku.
Godine 2004. prijavila se za audiciju za "Zvezde Granda" i uspela da se izbori za plasman u finale. U finalu, u Beogradskoj Hali "Pionir", osvojila je treće mesto i kao i ostalih pet finalista, dobila mogućnost snimanja albuma.
Već krajem iste godine Tanja snima svoju prvu pesmu "Za moje dobro" koja je za vrlo kratko vreme postala ultra slušana i najveći je hit na zajedničkom albumu "Zvezde Granda 2004".
U junu sledeće, 2005 godine, Tanja izdaje svoj prvi album pod nazivom "Tako mlada". Nastavljajući uspeh pesme "Za moje dobro" album za kratko vreme postaje najprodavaniji, a za naslovnu numeru kao i pesmu "Zašto me u obraz ljubiš" može se slobodno reci da su oborile sve rekorde i obeležile leto 2005.godine kao najslušanije.
Pred kraj 2005. godine zajedno sa Slavicom i ženskim delom ekipe "Zvezde Granda 2005" snima pesmu "Jači pol" koja je ubrzo nakon objavljivanja proglašena za žensku himnu.
Početak 2006. godine – zajedno sa partnerima iz grupe i Šabanom Bajramovićem snima pesmu "Blizina" namenjenu za domaći festival "Beovizija". Međutim, zbog bolesti Šaban prekida saradnju sa njima, a ne njegovo mesto dolazi Nevena Paripović. Tada pesma menja naziv u "Tamo daleko". Zbog prevelikog pritiska javnosti Zvezde Granda odustaju od takmičenja, ali pesma nastavlja da živi, i postaje jedna od vodećih numera na svim radio stanicama.
10. aprila 2006. godine na "Danima estrade" u Čačku Tanja dobija svog prvog samostalnog "Melka" za najtiražniji album u 2005. godini.
Septembar 2006. – Tanja učestvuje na novom projektu,"Guča" – prvi igrani film o srpskoj trubi. Ima glavnu ulogu u spotu za pesmu "Suknjica" koju je i odpevala.
Oktobar 2006 – Tanja ucestvuje na MB Grand Folk Festivalu sa prelepom baladom "Poludela" ciji su autori neprikosnoveni Romario i Marina Tucakovic. Za aranzman se pobrinuo Sloba Markovic. Uprkos velikoj konkurenciji koju su cinili Nikola Rokvic, Stevan Andjelkovic... Tanja pobedjuje u polufinalu 24.10. sa 30 poena razlike u odnosu na drugoplasiranog Nikolu Rokvica. U finalu joj je bilo teze jer se takmicila sa velikim imenima kao sto su Sasa Matic, Mira Skoric, Maja Marijana... Ipak, iako je bila u jednom trenutku izjednacena sa Mirom Skoric, glasovima publike uspeva da je presigne i osvaja drugo mesto, odmah iza prvoplasianog Sase Matica. Veliki je uspeh za jednu mladu zvezdu da se nadje u vrhu sa pevacima mnogo duzeg staza od nje... Bio je to veliki trijumf, svaka joj cast!
Februar/Mart 2007 – Tanja i Bane nastupaju na "Beoviziji 2007". Pesma je najavljena pod imenom "Civava", medjutim naziv je promenjen u "Simpatija". Ova brza i poletna pesma premijerno je izvedena 22.februara u specijalnim emisijama na RTS-u. Nazalost,na polufinalu 7.marta nije dobro prosla i nije se plasirala u finale. Posle toga je,kao i uvek, izbio skandal jer su se glasovi delili "na osnovu uzoraka" posto im je pukao server za SMS poruke. Pobedu je, potpuno zasluzeno, odnela Marija Serifovic. Bilo kako bilo, pesma je zazivela i definitivno je najveci hit festivala,sto je, slozicete se i najbitnije.
Februar 2008 - Tanja ucestvuje na II Axal Grand festivalu i sa pesmom "Zlatnik" ciji su autori Z.Marjanovic i S.Milosevic osvaja 4 mesto. Ispred nje su se nasli Nemanja i Silvija sa duetskom pesmom "Jedini jedina", Dzej i Aca Lukas kao pobednik. Medjutim, Tanjina pesma za vrlo kratko vreme postaje najslusanija pesma festivala, tako da joj mnogi predvidjaju nagradu za najveci hit ovogodisnjeg Grand Festivala.
Jun 2008 - Tanjin drugi album konacno je u prodaji. Na njemu se nalazi 8 kompozicija, autorkog tima na celu sa producentom Sonjom Mitrovic Hani. Zanimljivo je to sto jednu pesmu, "Porok", koja se brzo zavrtela potpisuje pop pevac Zeljko Vasic. Pored pomenute pesme i velikog hita "Zlatnik", zavrtele su se i "Potpis moj", "Halo mama" i "Crveno slovo"...
Maj 2009 - Tanja snima pesmu "Gde ljubav putuje" za potrebe visokobudzentnog filma holivudsko-srpske produkcije - "Serbian scars". Za pesmu je uradjen i izuzetno kvalitetan spot, a pesma se zajedno sa filmom emitovala u bioskopima sirom sveta.
Decembar 2009 - Svetlost dana ugledao je novi album pod nazivom "Sestre pod suzama". Naslovna numera premijerno je predstavljena publici kao singl mesec dana pred izlazak albuma i preko noci se zavrtela, a pred sam docek premijerno je otpevana i pesma "Nova godina" koja postaje najveci hit najludje noci. Pored ove 2 numere izdvojile su se i pesme "Kameleon", "Da to sam ja", "Van dometa" i naravno singl "Gde ljubav putuje" koji u medjuvremenu postaje veliki hit.
Mart 2010 - Tanja ucestvuje na "III Axal Grand festivalu" odrzanom 4-6 marta sa pesmom "Incident" koju potpisuju Milos i Filip "Aspirinci",dok se za arazman pobrinuo uz njih i Aleks Aleksov. Po misljenju strucnog zirija pesma se plasirala na trece mesto i osvojila nagradu od 5.000 evra, a nakon sabiranja sa glasovima publike izbija na fantasticno drugo mesto i postaje vicesampion festivala!

3 коментара:

Анониман је рекао...

super tako nastavi

nikolina је рекао...

kako si tanja jasam makedonka svi te volimo bas sam pre srecna sto si postala majka pozdrav od nikolina od strumica makedonija

Анониман је рекао...

pqzdrav za vas od nikola -bitola